Jordan Larsson under en träning. Foto: Helsingborgs IF

Jordan Larsson kan debutera i HIF

Uppdaterad
Publicerad

För 21 år sedan gjorde Henrik Larsson allsvensk debut i Helsingborg. I kväll kan sonen Jordan göra samma sak. Helsingborgs 17-årige nyförvärv är med i truppen till hemmamatchen mot Örebro.

I veckan blev det klart att Jordan Larsson lämnar division två-klubben Högaborg för Helsingborg som haft en tung säsong i allsvenskan.

Redan i kväll är han med på bänken mot Örebro och har chans att få debutera.

Allsvenskan 2014

– Jag blev faktiskt överraskad. Jag trodde inte att det skulle gå så snabbt. Men det är klart att det är skoj. Det är vad jag har strävat efter: Drömmen är att få komma in och avgöra matchen, säger Jordan Larsson till Expressen.

Fick inte pappas nummer                                             

När han kom till klubben bad han om att få spela i nummer 17 – som hans pappa hade i klubben. Svaret blev nej.

– Jag frågade om det var möjligt, men det gick tyvärr inte.                                      

Helsingborg har fyra raka matcher utan seger och behöver poäng för att undvika bottenstriden.                        

– Vi får fortsätta vara täta bakåt men ha mod och vara mer bestämda i sista tredjedelen, säger tränaren Roar Hansen till klubbens hemsida.

Även Örebro behöver poäng för att undvika den allsvenska botten. Laget ligger på platsen under skåningarna i tabellen, 13:e, och har bara en poäng ned till Halmstad på kvalplats.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet