Caroline Seger. Arkiv. Foto: TT Nyhetsbyrån

Efter ramträff – Tyresö fick ”bara” oavgjort

Tyresö mötte Birmingham på bortaplan, i ett kylslaget England, i den första semifinalmatchen i Champions League. I den 70:e minuten sköt danskan Line Röddik ett skott utifrån som träffar i överkant av ribban, men närmre än så kom inte svenskorna i matchen som slutade 0-0.

– Vi är nöjda med resultatet, säger Caroline Seger till SVT Sport efter matchen.

– Vi kom hit först och främst för att hålla nollan, fortsätter hon.

Champions League dam

Tyresö satte press direkt mot engelskorna och förde spelet så gott som hela matchen. Birmingham hade aldrig något skott mot Söberg i Tyresömålet men mot slutet av andra böljade spelet lite mer och hemmalaget kom till en del halvchanser.

– I första halvlek spelade vi oss ur deras aggresiva press och borde gjort ett mål, säger tränaren Tony Gustavsson.

Martas skott i utsidan av burgaveln i första halvlek och Line Röddiks ribbträff i den 70:e minuten var Tyresös vassaste chanser mot Birmingham. Närmre än så kom inte det svenska laget mot ett Birmingham som försvarade sig mycket bra.

– Matchen igenom skapade vi mycket chanser, det gav självförtroende även om vi inte lyckades sätta dit dem, säger Seger.

Returen spelas på Tyresövallen den 27 april.

– Vi ska vinna den – vi är väldigt nära nu, konstaterar Seger.

– Vi är extremt bra hemma. Nu har vi allt i egna händer på hemmaplan, säger Gustavsson.