Juventus är vidare till kvartsfinal i Champions League. Paulo Dybala gjorde matchens enda mål mot Porto. Foto: Bildbyrån

Juventus enkelt vidare till kvartsfinal

Juventus är klart för kvartsfinal i Champions League. Paulo Dybala gjorde matchens enda mål mot Porto och därmed är italienarna vidare med totalt 3-0.

Juventus hade egentligen inga som helst problem att avfärda portugiserna. Med 2-0 i ryggen från mötet i Portugal kunde ”Juve” kontrollera händelserna relativt enkelt. Porto försökte, men stod sig ganska slätt mot det defensivt täta hemmalaget.

Dybala målade på straff

Slutskedet av första halvlek blev olyckligt för Porto. Maxi Pereira blev utvisad för att ha tagit med hands i straffområdet, och domaren dömde straff för Juventus. Paulo Dybala klevfram och gjorde 1-0 inför hemmafansen.

Det blev matchens enda mål, och det mest dramatiska som hände under 90 minuters spel. Juventus fick därmed en behaglig resa till kvartsfinal. På fredag blir det klart vilket motstånd som väntar för Juventus i kvartsfinalen.

Casillas jubilerade

Det blev dock ett surt Champions League-slut för Portos målvakt Iker Casillas. Spanjoren, som hade sin storhetstid i Real Madrid, gjorde sin 175:e match i turneringen och klev därmed förbi italienaren Paulo Maldini i antal spelade matcher.