Ryssland föll hemma mot Österrike i senaste EM-kvalmatchen. Foto: TT. Foto: Ryssland föll hemma mot Österrike i senaste EM-kvalmatchen. Foto: TT.

Källström om Ryssland: ”Ett lag som är lite i spillror”

Uppdaterad
Publicerad

I juli fick Fabio Capello sparken som tränare för Ryssland. Enligt avstängde Kim Källström talar det för Sverige inför lördagens EM-kvalmatch. –De känns som ett lag som är lite i spillror, säger han till SVT Sport.

Kim Källström är avstängd och kommer inte spela mot Ryssland på lördag.

– Det är alltid frustrerande när man vet innan att man inte kan vara med, men det är en del av spelet, säger han till SVT Sport.

Fotbolls-EM

Källström tror att Sverige har goda chanser att ta poäng mot Ryssland, som haft en turbulent tid med byte av tränare. Fabio Capello fick sparken i juli och har ersatts av Leonid Slutskij.

– De känns som ett lag som är lite i spillror efter mycket problem med Capello.

– Personligen tror jag att de kommer attackera ganska hårt i början och hoppas att de kan få hål på oss och få lite momentum i matchen. Men är vi förberedda på det och står upp i början så tror jag att vi kan ha väldigt goda chanser att ta poäng och till och med vinna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet