Källström anonym i Arsenalseger

Uppdaterad
Publicerad

Kim Källström startade när Arsenal derbyvann mot West Ham med 3-1 hemma på Emirates. Svenskens insats resulterade i ett gult kort i mitten på andra i en match där han var ganska anonym.

På dagen 25 år sedan tragedin då 96 människor fick sätta livet till på Hillsborough hedrades på Emirates med en tyst minut och en mindre cermoni innan matchstart.

Gult kort på Källström

En match där Kim Källström spelade från start för första gången i Arsenaltröjan. Svensken hamnade i domarens bok, men tyvärr inte för ett mål utan för ett gult kort som han drog på sig i mitten på andra halvlek.

Premier League 2013-2014

Och det började tungt för hemmalaget. West Hams Matt Jarvis tystade nämligen Emirates Stadium när han satte 1-0 i den 40:e minuten. Men glädjen i bortalaget blev kortvarig. Innan halvtid kunde Lukas Podolski kvittera för Arsenal.

Podolski matchvinnare

Tio minuter in i andra kunde även Arsenal ta ledningen genom fransmannen Olivier Giroud. Efter ett inspel från halva planen tog Giroud magiskt ner bollen och slog in bollen mellan benen på Adrian i West Ham-målet.

Arsenal kunde sedan sätta spiken i kistan genom 3-1 när Aaron Ramsey nickade ned bollen till Podolski som satte sitt andra för kvällen.

– Det viktigaste är att vi vinner och tar oss upp på fjärdeplats i tabellen, säger tvåmålsskytten Podolski.

Hemmalaget tog sig förbi Everton i tabellen och ligger nu fyra. Everton har dock en match mindre spelad.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Premier League 2013-2014

Mer i ämnet