Källström om flyktingutspelet: ”Det var ord jag menade”

Uppdaterad
Publicerad

Kim Källström har fått mycket positiv respons efter sitt initiativ om att hjälpa flyktingar. ”Det kom från hjärtat”, säger han till SVT Sport.

På den senaste landslagssamlingen berättade Kim Källströmpå en presskonferens om sitt engagemang för flyktingar.

– Nu är man inte bara medborgare i sitt eget land utan alla är världsmedborgare och det är viktigt att alla gör vad de kan för människor som hamnat i väldigt komplicerade situationer de inte skapat, sade mittfältaren.

EM-kval Fotboll 2014-2015

Landslagsspelarna gick ihop och gav tillsammans en kvarts miljon kronor till Unicef för att hjälpa barn som är på flykt, och uppmanade fler att skänka.

– Det har varit väldigt mycket positva ord. Det kom från hjärtat, det var ord jag menade och ord som jag försöker följa, och det hoppas jag att andra också kan göra, säger Källström.

– Det är viktigt att alla gör det de känner. Det är viktigt att man följer sitt hjärta. Det får inte bli ihåligt utan man får verkligen mena det man säger och göra det för rätt sak.

På planen imponerade spelarna inte lika mycket, och förlorade båda matcherna. De ser nu ut att stå inför playoffspel efter de kommande två matcherna mot Liechtenstein och Moldavien.

– Vi har känt att folk är väldigt besvikna, men jag tror att vi är nog de som är mest besvikna. Nu handlar det om att få tillbaka energin och vara positiva, säger Källström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval Fotboll 2014-2015

Mer i ämnet