”Förtroendet kan inte bli lägre”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Thomas Wernerson ser positivt på avstängningen och tror inte att den påverkar Fifa mer negativt. ”Det kan ju inte bli lägre och sämre”, säger han.

90 dagars avstängning på Sepp Blatter och Michel Platini.

Och Fifa-soppan rullar vidare.

FIFA

SVT Sports expert Thomas Wernerson ser positivt på beslutet.

– En sund aktion. Allt det här måste ju undersökas givetvis. Så mycket pengar till en person ... det måste vara bra för bägge att det blir utrett och då är det helt okej att de tar time out under tiden, säger Wernerson till SVT Sport.

Hur påverkas fotbollen av just det här beslutet?

– Det är bara sunt att visa att man tar fotbollen på allvar, så jag ser bara positivt på det.

– Fifa får nu påskynda sin process att hitta en ersättare. Vad Fifa behöver är någon vi inte känner än, någon som står helt fri från alla misstankar, någon som är stark och som är betrodd. Det kan vara någon som inte är inblandad i fotbollen just nu och kan börja med ett helt blankt kort men ändå kan vara ledare och styra den här organisationen.

Finns de att hitta?

– Det är svårt men Fifa är i ett sånt läge att man måste hitta.

Det har ju hänt en hel del kring Fifa senaste tiden. Vad gör det här senaste beskedet för trovärdigheten för förbundet?

– Det kan ju inte bli lägre och sämre. Det finns några i Fifa som ändå värderar så att det blir en ordning och man kan börja om igen. Förtroendet är redan på botten. Det är bra att det blir sådana här åtgärder.

”Klart man tvekar”

Hur ska man veta när det är ordning och reda igen och få tillbaka förtroendet?

– Måste undersöka det här. Det kommer säkert komma något från domstolarna från Schweiz och de som inte är Uefas interna utredningar. Någon utifrån som är opartisk, det är dem man får lita på.

Hur påverkar det här framtida ersättare inom Fifa?

– Bara att man är misstänkt gör att nya drar öronen åt sig och tvekar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

FIFA

Mer i ämnet