Skandalscener i Confed – stort spelarslagsmål

Uppdaterad
Publicerad

Ett våldsamt bråk med större delen av Mexikos och Nya Zeelands spelare inblandade blev det stora efterspelet till matchen i Sotji.

På tilläggstid urartade mötet när Mexikos Diego Reyes drog i tröjan på Nya Zeelands Michael Boxall, som ilsknade till och hoppsparkade mot en mexikansk spelare som täckte längre ner i planen.

Det blev fullt kaos med skallningar, slagsmål och måttade slag och domaren Bakary Gassama, från Gambia, hade svårt att reda ut vad som hade hänt.

Confederations Cup

– Oj, vad jag inte vill se den här typen av bilder. Jag har svårt att smälta att det inte blev något rött kort i andra halvlek, säger SVT:s expert Markus Johannesson.

Storbråket gav bara ett gult kort

Efter en titt i en tv-monitor kom domaren ut och delade ut enbart ett gult kort till Nya Zeelands Ryan Thomas, detta när många trodde att ett flertal röda kort skulle plockas fram.

– Domaren tappade det helt men även spelarna har ett ansvar och det var många slag och ett omoget och oproffsigt beteende från spelarna, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

Spelarna var hyfsat lugna efter matchen som Mexiko vann med 2-1 och tackade varandra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Confederations Cup

Mer i ämnet