Kaptenen: Så skakade vi Frankrike

Uppdaterad
Publicerad

Det var 45 inledande minuter på Stade de France som chockade den franska publiken efter att deras lag haft stora problem med Sverige. Efteråt förklarade den svenska kaptenen Andreas Granqvist för SVT Sport varför.

– Nyckeln i dag var att när vi vinner boll, att vi får rörelse och vågar spela oss ur situationer och vill ha boll, säger Granqvist.

Mest vägvinnande var förmodligen försvarsspelet, som framför allt i första halvlek var så nära man kommer prickfritt.

VM-kval fotboll

– Vi ligger lite lägre och låter de ha mycket boll. Men så länge de har den i backlinjen så skapar de inga chanser. Där är vi otroligt starka, berättar Granqvist och fortsätter.

”Gått igenom exakt hur Frankrike spelar”

– Vi har haft en otrolig tydlighet på träningsveckan. Vi har gått igenom exakt hur Frankrike spelar, hur vi måste agera, en tydlighet i hur vi ska försvara och anfalla.

– Stolt över grabbarna. Vi gör en jätteprestation. Otroligt besviken över att vi inte får med oss resultatet. Jag tycker vi är värda minst en pinne. Inte marginalerna på vår sida. De får ett andra mål som är offside. Och vi skapar 3-4 lägen där vi tycker inte får dit den.

”Vi skapar fler chanser dem”

– Vi gör en jätteprestation. Vi spelar exakt efter vår plan. De får ha mycket boll men när vi vann den i bra positioner vågar vi spela oss ur och skapa tryck på Frankrike.

– Vi är besvikna, men vi måste var stolta över prestationer vi gör. Vi skakar Frankrike på deras hemmaplan och vi skapar fler chanser än dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet