Halmstad befäster serieledningen. Foto: Bildbyrån

Ketchupeffekt för Halmstad – befäster serieledningen

Målsnåla serieledarna Halmstad fick allt att lossna på Örjans Vall mot Värnamo. Två snabba mål efter sex minuter och två drömmål innebar 5-2-seger. ”Kan inte bli så mycket bättre”, sa Jesper Westerberg, som gjorde första målet sedan 2008, till TV4 Sport.

Trots serieledningen hade Halmstad haft svårt med målskyttet på hemmaplan. Halmstad hade innan ikväll svaga åtta mål på sina sex hemmamatcher. Men i kväll lossnade det rejält på Örjans Vall när seriefemman Värnamo kom på besök. Värnamo som jagar de fyra topplagen i Superettan.

Efter sex minuter hade Halmstad både gjort 1-0 och 2-0. Men Värnamo svarade en kvart senare när Johan Svan snyggt slog in reduceringen på frispark.

Men Halmstad ville inte vara sämre. Minuten senare sköt Jesper Westerberg in 3-1 på halvvolley utanför straffområdet. Det var Westerbergs första mål på åtta år.

”Kan inte bli så mycket bättre”

– Jag kommer perfekt till bollen och klipper till. Får tacka försvararen som styr den i mål. Kan inte bli så mycket bättre, sa Westerberg till TV4 Sport i paus.

Westerberg gjorde sin första start för säsongen, och har tidigare haft problem med en korsbandsskada.

– Hoppas kunna hitta fram till formen, sa han.

Målkalaset fortsatte i andra halvlek, och Halmstad kunde till slut vinna matchen med hela 5-2 efter mål i andra av Fredrik Olsson och Alexander Henningsson.