Kiese Thelin uttagen i Bordeauxs trupp

Uppdaterad
Publicerad

Övergången blev officiell så sent som igår men redan på lördagen har Isaac Kiese Thelin chansen att debutera för sitt Bordeaux när de gästar 15e-placerade Bastia. – Jag vet att det är en svår liga med mycket fysik och jag förväntar mig härliga matcher, kommenterade anfallaren uttagningen.

I dagarna som varit har snacket runt Isaac Kiese Thelin främst handlat om transfersummor, avsked och välkomnanden. Men till helgen väntar återigen själva fotbollen – och Kiese Thelin har chansen att göra ett intryck på planen med en gång som del av den uttagna 20-mannatruppen

– Jag är tacksam gentemot klubben för att de gjorde ansträngningen (att värva Kiese Thelin). Vi tror på honom, berättade tränaren Willy Sagnol.

På samma presskonferens tog Kiese Thelin själv till orda och passade på att beröma klubben – och berätta att han inte pratat med Zlatan Ibrahimovic.

– Jag har inte pratat med honom, men min familj och alla andra sa till mig att åka och spela för den här klubben. Bordeaux är en stor klubb med en familjediemnsion – det är perfekt för mig.

Matchen mot Bastia spelas på lördag 20.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.