Örebros målvakt Carola Söberg och lagkapten Elin Magnusson. Foto: Bildbyrån

Kif Örebro inleder jakten i CL

Uppdaterad
Publicerad

I dag gör Kif Örebro entre i damernas finrum – Champions League. Det är första gången laget spelar turneringen – men det finns en som har rutin.     

Efter succésäsongen förra året blev Örebro klara för Champions League. Nu inleder det äventyret och jakten på en ny framgång, och det är med en rutinerad pjäs längst bak de ska lyckas.

– Jag har tre silver så det är bara ett guld som saknas nu, säger Carola Söberg till na.se.                           

Målvakten är den enda spelaren i laget som varit med tidigare, två gånger med Umeå IK och en gång med Tyresö.       

– De här matcherna är det största du kan spela. Men mitt råd till de som inte har spelat i Champions League tidigare är att ta det lugnt och försöka se det som vilken match som helst. Men vi har inte pratat så mycket om det och vi har många spelare som spelat internationellt på landslagsnivå tidigare.                  

Den första av två 16-delar mot grekiska PAOK, på bortaplan, startar 17.00.

Även Rosengård spelar CL

I söder är det ett annat lag som inleder jakten på framgångar utanför Sveriges gränser – FC Rosengård. Där det också fokuseras en hel del på målvaktssida och vem av Zecira Musovic och Kathrin Längert som får förtroendet mellan stolparna. Båda har erfarenhet från spel i CL och fått speltid under året med Rosengård, Musovic i början av säsongen och Längert in mot hösten.

I kväll spelar laget mot PK–35 Vanda från Finland och med tanke på de olika turerna som varit med spelare och ledare i Rosengård står det inte klart vem som får chansen.

– Såklart känns det bra. Även om jag är lite matchotränad just nu. Vissa saker, som timeing kan man bara få till genom att spela många matcher, säger Längert.

– Den bästa målvakten ska stå och just nu är det Kathrin, säger Musovic.

– Vi har haft en bra sista vecka med laget. Bitarna har börjat falla på plats igen, säger Längert till sydsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.