Kim: Det kändes surrealistiskt

Uppdaterad
Publicerad

Värvad som skadad.

Straffhjälte i FA-cup-semifinalen.

Och hemmadebut i ett hett London-derby.

Nu talar Kim Källström ut om några av karriärens märkligaste månader.

I förrgår gjorde Kim Källströms sin första match från start för Arsenal, i Premier League-matchen hemma mot West Ham. Nu talar han för SVT Sport ut om den oväntade övergången, den första tiden i Arsenal och framtidstankarna. 

– Det har varit speciellt. Jag var skadad när jag kom hit, det visste Arsenal om. Sen visade det sig vara värre än vad jag först trodde, men då sa klubben ”du är skadad, men vi kör ändå”. Det mötet kändes surrealistiskt. Man hann inte tänka så mycket. Det gick så jädra fort, säger han till SVT Sport.

Premier League 2013-2014

Hur känns det att bevisa att man klarar sig på den högsta nivån?

– Det känns så klart bra, men den formen av press att bevisa vad man kan, den lever man med oavsett var man är. Det är bara lite större här och lite fler som bryr sig.

”Haft några bra dagar”

– Alla var nöjda efter matchen mot West Ham. Vi har haft några bra dagar med semifinalen i FA-cupen, vinna mot West Ham och så förlorade Everton i går. De här dagarna har gjort att leende kommer tillbaka lite på alltihopa.

Vad känner du om framtiden? Är man på toppen vill man väl inte ner?

– Nej, så är det ju. Samtidigt är det farligt att tänka på framtiden. Det är mycket som kan hända. Vi får se, jag försöker njuta av situationen och ha så kul som möjligtoch så får vi se vad som händer sen.

Hur vill du att den här säsongens ska sluta?

– Det är givet. En fjärdeplats och få avsluta säsongen med att lyfta en trofé. Det hade varit otroligt kul för klubben. Det känns som att den förtjänbar det.

Och för dig?

– Jag också. En trofé tackar jag aldrig nej till.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Premier League 2013-2014

Mer i ämnet