Christophe Galtier får sparken av sin klubb PSG. Foto: Bildbyrån

Klart: Christophe Galtier sparkas av PSG

Uppdaterad
Publicerad

För bara några dagar sedan greps han av polis.

Nu får Christophe Galtier sparken av PSG – det bekräftar klubben på sin hemsida. Ersätter gör den tidigare spanska förbundskaptenen Luis Enrique.

PSG-tränaren Christophe Galtier har varit hårt ifrågasatt under sin tid i PSG, framförallt efter misslyckandet i Champions League där man redan i åttondelsfinal fick lämna turneringen. Och även fast laget till slut tog hem ligatiteln, var vägen dit betydligt tuffare än önskat.

Nu går klubben skilda vägar med 56-åringen. ”Lycka till i framtiden” skriver de på sin hemsida.

Gripen av polis

För fem dagar sedan greps Galtier och hans son av fransk polis och placerades i häktet i Nice. Gripandet ska vara kopplat till anklagelser om rasism under tränarens tid i Nice, vilket var klubben han tränade innan PSG. 

Det var under en mailkonversation med sportchefen Julien Fournier som Galtier ska ha förmedlat att han  ”inte vill ha för många svarta och muslimska spelare i sitt lag”. Han ska även ha varit irriterad över att hans spelare fastat under Ramadan, uppger RMC Sport.

Han ersätter

Ersättaren till Galtier blir Luis Enrique, tidigare i Barcelona och det spanska landslaget. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt med franska mästaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.