Ny tränare för Vejle. Foto: TT Nyhetsbyrån

Klart: Här är Alms nya klubb

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Alm fick sparken som AIK-tränare mitt i säsongen. I dag presenterades han av Vejle i danska andraligan. ”Vi startar på en blank sida i en av Danmarks mest traditionella klubbar”, säger Alm till klubbens hemsida.

Det dröjde knappt två månader, sedan var Andreas Alm klar för nytt jobb efter att ha gått skillda vägar med AIK.

Det är Vejle BK som har gett Alm ett kontrakt på två år. Vejle har fyra ligaguld, och var en etablerad toppklubb i danska förstaligan under 1900-talet. Men under 2000-talet har det gått sämre, och klubben hoppas nu på en nystart i andraligan.

– Hårt arbete är nyckelordet för mig. Vi startar på en blank sida i en av Danmarks mest traditionella klubbar. Nu ska vi sätta ihop en trupp på kort tid. I det arbetet är det viktigt för mig att vi har tålamod. Det finns varken en simpel eller lätt väg till framgång. Det kräver hårt arbete, och det arbetet startar nu, säger Alm till klubbens hemsida.

– Jag ser fram emot att uppleva Andreas på träningsplanen. Han vet vad det handlar om, säger Vejles sportchef Steen Thychosen.

Vejle inleder serien redan om knappt tre veckor, då man tar emot Frema Amager på hemmaplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.