Rikard Norling får sparken från sitt tränarjobb i Brann. Foto: Bildbyrån

Norling sparkad av Brann

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det helt klart, Rikard Norlig får sparken från sin norska klubb Brann efter flera dåliga resultat. – Det smärtar mig, säger Norling till klubbens hemsida.

Rikard Norlings framtid skulle egentligen ha avgjorts under morgondagens styrelsemöte – men mötet tidigarelades till onsdagen. Och beskedet eftteråt: Norling får gå.    

– Vi vill meddela att vi valt att avsluta samarbetet med Rikard Norling, anledningen är att resultaten varit dåliga. Vi önskar fortsätta hafokus på framtiden men vi tyckte tiden var mogen för det här nu, sade Branns styrelseledamot Eivind Lunde på en presskonferens.          

En assisterande lämnar – en tar över         

För Rikard Norling själv var beskedet väntat, redan tidigare har han gått ut och sagt att han trott att ett avsked varit nära förestående. Ändå var det en besviken föredetta Branntränare som kommenterade situationen till klubbens hemsida.

”Det smärtar mig att lämna en så fin klubb som Brann. Det smärtar mig också att lämna en av världens vackraste städer. Jag är ledsen för att jag inte klarade att få en så bra spelartrupp att blomstra i all sin prakt.”.

Även assisterande tränaren Simon Hollyhead lämnar klubben. Norlings andra assisterande tränare, Robert Hauge, blir den som för tillfället tar över. Enligt klubben var avskedet med Norling nödvändigt men tråkigt.

– Det har varit ett bra samtal med Rikard tidigare idag, men med ett trist innehåll. Rikard har varit enastående och vi har stor respekt för honom. En trist dag för alla oss men vi tror det är nödvändigt för att klubben ska kunna gå vidare, berättade sportchef Rune Soltvedt.

Brann som numera spelar i Norges näst högsta serie har bara fått ihop 14 poäng på tio matcher och ligger på en nionde plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.