Foto: TT Nyhetsbyrå

Klas Ingesson bröt lårbenet

Uppdaterad
Publicerad

I pausen av mötet med IFK Göteborg fastnade Elfsborgs tränare Klas Ingesson med sin rullstol och ramlade ur den och bröt lårbenet.

– Han har benbrott och det blir gipsskena nu i kväll. Sedan får vi se hur det blir i morgon, säger Elfsborgs läkare Matilda Lundblad till Borås Tidning.

Elfsborgs ordförande Bosse Johansson berättar att Ingesson har ett skört skelett efter cancerbehandlingen. Inledningsvis fördes Ingesson till sjukhus som en ”försiktighetsåtgärd” men det var värre än så.

Klas Ingesson

– Han ville vara kvar och följa matchen, säger Johansson till SVT om Ingesson och säger att han var vid gott mod.

Elfsborgs lagkapten Johan Larsson fick beskedet tillsammans med övriga spelartruppen i omklädningsrummet under halvtidsvilan.

– Vi lider med Klas, så klart. Det är en hjälte som inspirerar oss varje dag.  Våra tankar är hos honom och vi hoppas att han frisknar till snabbt och att allt går bra, säger Larsson till BT.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klas Ingesson

Mer i ämnet