Foto: Bildbyrån

Korean kan bli avstängd av Fifa

Uppdaterad
Publicerad

Sydkoreanen Chung Mong-joon som kandiderar för att ta över som ordförande för det Internationella fotbollsförbundet Fifa, påstår nu att han kommer att bli avstängd i 15 år från Fifas etiska kommitté.

På presskonferensen i Seoul påstod sydkoreanen att anledningen till att han blir utsatt är att han har angripit den existerande maktstrukturen inom Fifa.

Chung pekade på att han i samband med sitt stöd för Sydkoreas kandidatur till VM i fotboll föreslog en lansering av en global fotbollsfond.

Sydkoreanen har varit starkt kritisk mot Fifas ordförande Sepp Blatter, som har varit ordförande i 17 år och är utsatt för en brottsutredning.

–Det finns mediarapporter om att Mr Blatter planerar att stanna som ordförande när alla ordförandekandidater har tvingats bort, påstod Chung Mong-joon.               

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.