Kärt återseende när Kosovare Asllani var tillbaka i landslagströjan. Foto: Bildbyrån.

Kosovare Asllani gör comeback – i ny roll

Uppdaterad
Publicerad

Asllani gör landslagscomeback i EM-kvalet på torsdag, och mycket talar för att hon kommer stå i centrum av Pia Sundhages nya spelsystem. ”Jag har utvecklingspotential där”, säger Asllani till SVT Sport.

Asllani bröt sitt kontrakt med Paris St-Germain och tappade därmed sin plats i landslaget. Men i sin nya klubb Manchester City har den gamla anfallaren visat god form, från mittfältet.

– Jag har spelat på innermitten i Manchester City, men det är skillnad på mig och en som spelat där i hela sin karriär. Jag lär mig hela tiden och jag har utvecklingspotential, säger Asllani till SVT Sport.

Damlandslaget i fotboll

– Hon är tillbaka i landslaget för hon spelar bra, punkt. Man måste spela bra för att spela i Blågult. Hennes spelstil kommer lyfta passningsspelet i landslaget. Hon fungerar defensivt tillsammans med andra, även på mitten. Vårt försvarsspel bygger på flera spelare, säger Pia Sundhage till SVT Sport.

– Jag bröt mitt kontrakt i januari och hade ingen speltid, jag antar att det var det som påverkade. Men nu funkar det väldigt bra i min nya klubb Manchester City, säger Kosovare Asllani till SVT Sport.

Lyssna på Asllani och Sundhage i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet