Olunga hjälte i Isakssons comeback

Det blev vinst med 2-1 i Andreas Isakssons första allsvenska match på 12 år när Djurgården besegrade Gefle på hemmaplan.

Det bjöds inte på någon stor fotboll i bottenmötet mellan Djurgården och Gefle på Tele2 arena. Hemmalaget inledde bäst, men hade svårt att skapa riktigt farliga målchanser trots stort bollinnehav. Comebackande Isaksson hade inte mycket att göra inledningsvis mer än att plocka ned enstaka inlägg från Gefle.

I den 17:e minuten fick hemmalaget utdelning när den nye mittbacken Niklas Gunnarsson lyckades trycka in en målvaktsretur efter en tilltrasslad situation framför Gefles målvakt Andreas Andersson.

Gästerna repade dock mod i andra halvlek samtidigt som Djurgården blev ängsliga och drog sig tillbaka. Det utnyttjade Johan Bertilsson i den 70:e minuten när han spräckte Isakssons nolla från nära håll.

Djurgården skulle dock få med sig den viktiga och efterlängtade trepoängaren – Den pånyttfödde anfallaren Michael Olunga plockade ned ett inlägg, vände på en femöring och dundrade in det matchavgörande målet. Hans fjärde på tre matcher.

– Det handlar bara om självförtroende för en anfallare, när jag fick göra mitt första mål så släppte det, säger Olunga till C More.