Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör ten Hags förklaring efter Manchester Uniteds nya fiasko: ”I dag var symboliskt” Foto: Carl Recine / BILDBYRÅN

Kris i Man United efter uttåget ur Europa och två nya skador

Uppdaterad
Publicerad

Manchester United följde upp 0-3 hemma mot Bournemouth i ligan i lördags med en ny förlust på Old Trafford när Bayern München vann i Champions League med 1-0. Dessutom blev det nya skador.

Burop följde nederlaget under tisdagskvällen när det stod klart att Europaspelet den här säsongen var över. En vinst hade i alla fall inneburit Europa League för den engelska storklubben.

– Fakta är att vi inte har tillräckligt med poäng, vi är besvikna som grupp, som manager är jag besviken. Vi borde ha gjort det bättre, säger den hårt pressade tränaren Erik ten Hag som nyligen portade flera stora mediebolag eftersom de skrivit om att han tappat omklädningsrummet, enligt AP.

Dessutom klev Harry Maguire och Luke Shaw av med skador i halvtid i en match där United hade ett skott på mål. Till mötet med Liverpool i Premier League på söndag har man även Bruno Fernandes avstängd.

”Han behöver inte mina råd”

Bayerns tränare Thomas Tuchel fick sparken från Chelsea 2022 och förlorade så sent som i lördags mot Frankfurt med 5-1. Han har stor sympati för vad ten Hag går igenom.

– Han behöver inte mina råd eller en klapp på axeln. Han är erfaren nog att gå igenom det. Jag hade ingen trevlig stund i lördags. Ibland känner man sig ganska ensam som tränare, säger Tuchel.

United har en lång skadelista med bland annat Victor Nilsson Lindelöf som inte kan spela.

– Det finns fortfarande många saker att spela för. Och nu kan vi naturligtvis fokusera på Premier League, säger ten Hag.

Bayern München hade ingenting att spela för som klar gruppsegrare men visade klass och har nu spelat 40 raka gruppspelsmatcher i Champions League (36 segrar och fyra oavgjorda) utan förlust.

UEFA Champions League

Manchester United logo

Manchester United

0 - 1

FC Bayern München logo

FC Bayern München

Old Trafford, Manchester
Publik: 73073
Domare: Espen Eskås

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.