Foto: TT Nyhetsbyrån

Kristianstad vann med back i målet

Uppdaterad
Publicerad

Damallsvenska fotbollsklubben Kristianstad har drabbats av målvaktskaos – i tisdagens match mot division 1-laget IFK Kalmar i svenska cupen fick en pensionerad mittback bli målvakt.

Den 33-åriga före detta mittbacken Erla Arnardottir hade inte spelat elvamannafotboll på 2,5 år, då hon avslutade karriären. Kristianstad har förstemålvakten Stine Lykke Petersen på landslagsuppdrag med Danmark, och bakom henne är det skadekaos. Brett Maron är långtidsskadad, Moa Olsson korsbandsskadad och Sara Mattsson borta med en hjärnskakning.

Mot Kalmar fick Arnardottir släppa en boll förbi sig. Men det gjorde inget då Kristianstad vann med 3–1 och är vidare i cupen.

160 centimeter långa Arnardottir har gjort en allsvensk match som målvakt, 2010. Även då det blev seger, mot Umeå.

Marija Banusic stod för ett hattrick när Eskilstuna slog tidigare allsvenska klubben AIK med 6–1. Frida Svensson gjorde två mål och Sara Linnakallio ett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.