Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Anvegård är kritisk mot krocken: ”Lagt spelschemat fel” Foto: Bildbyrån

Krocken av Häckens matcher kritiseras: ”Otroligt tråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

Söndagen den 5 november är en viktig dag för BK Häcken. Klockan 15.00 möter herrarna Malmö FF på Hisingen. Två timmar senare spelar damerna borta mot Hammarby. Det betyder att Häckenfansen måste välja arena om man vill följa på plats.

– Det är ingen vild chansning att det skulle kunna bli så här. Jag tycker att man lagt spelschemat fel och borde haft det i bakhuvudet, säger Häckens Anna Anvegård till SVT Sport i samband med landslagssamlingen i Göteborg inför Nations League-matcherna mot Schweiz och Italien.

Direkt efter de matcherna, som även är OS-kval, väntar den näst sista omgången och seriefinalen på Tele2 i Stockholm där Häcken, som är tre poäng före men har ett måls sämre målskillnad än Hammarby, kan säkra guldet.

”Vara det ultimata”

– Att kunna säkra guldet på deras hemmaarena skulle vara det ultimata och man skulle vilja fira ett eventuellt SM-guld med fansen. Det är en match som ska bli skitkul att spela, säger Anvegård.

Inför säsongen nämndes just Häcken och Hammarby som två av de stora favoriterna till SM-guldet.

”Diskussionen har varit uppe tidigare år”

Hammarbys Jonna Andersson känner igen diskussion och är frustrerad över att ingenting händer.

– Det känns som om den här diskussionen varit uppe tidigare år och det här visar på ett faktum att inget har hänt. Det är otroligt tråkigt att det krockar när det är guldstrid på båda hållen.

Hon får medhåll av klubbkamraten Matilda Vinberg som ratades i VM.

– Jag blir egentligen inte förvånad men det är otroligt tråkigt med två matcher som gäller SM-guld. Man får veta det för sent och det går inte att ändra på, säger Vinberg.

Häckens herrar har en match borta mot Mjällby innan mötet med MFF och kan i teorin vara avsågade i guldstriden men ha en Europaplats att spela om som viktig morot.

Guldstriden i damallsvenskan:

1) Häcken 56 poäng +40 i mål

2) Hammarby 53 +41

5/11

Hammarby-Häcken

11/11

Häcken – Piteå

Norrköping – Hammarby

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.