Kujovic kan byta landslag

Uppdaterad
Publicerad

Loret Sadiku valde Albanien. David Mitov Nilsson Makedonien och nu funderar IFK Norrköpings skyttekung Emir Kujovic på att byta landslag. – Skulle Montenegro kalla mig skulle jag bli jätteglad, säger 27-åringen till SVT Sport.

Norrköpings anfallsess har glänst i allsvenskan och leder skytteligan med sina 19 mål. Anfallaren har gjort flera U21-matcher för Sverige men är öppen för att byta landslag till Montenegro.

– Det har ryktats en hel del. Skulle Montenegro kalla mig skulle jag bli jätteglad. Jag är född i Montenegro och har en del av mitt hjärta där, säger han till SVT Sport.

27-åringen har blivit kvitt sina skadeproblem sedan han kom till östgötarna och har öst in mål för serieledaren Norrköping. Men han väljer inte bort Sverige. Inte än.

– Vi får se den dagen det kommer. Det är hypotetiskt. Jag skulle bli glad, samma med Sverige, och blir jag kallad får jag ta ställning till det då, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.