Dejan Kulusevski är laddad inför sommarens EM. Foto: Bildbyrån.

Kulusevski: ”Har varit i huvudet hela säsongen”

Uppdaterad
Publicerad

Fotbolls-EM är en månad bort.

Dejan Kulusevski längtar.

– Det har varit i huvudet nästan hela säsongen, säger han till SVT Sport.

Mittfältsstjärnan och hans Juventus krigar för en plats i nästa års Champions League.

Samtidigt kretsar Kulusevskis tankar kring sommarens stora händelse – EM-slutspelet i juni-juli, där Sverige möter Spanien i premiären den 14 juni.

– Jag brukar inte tänka på framtiden, men EM har varit i huvudet nästan hela säsongen. Det är mitt första och något som jag bryr mig om. Att spela för Sverige, att hjälpa laget och göra människor glada är det bästa jag vet. Det ska bli hur kul som helst att gå in i mitt första EM, säger 21-åringen till SVT Sport.

Han debuterade för Juventus i höstas och håller fortfarande på att vänja sig vid livet i en av världens största klubbar.

”Måste fråga mer”

– Den största skillnaden har nog varit att spela med världsstjärnor, som jag inte har gjort innan. Nu måste man hitta sin plats mer och fråga mer om bollen, man får den inte lika lätt som i ett annat lag. Jag har lärt mig att samarbeta med storstjärnor. Det är inte så lätt som det ser ut men det har varit en ära, säger Kulusevski.

Han jämförs inte sällan med Zlatan Ibrahimovic.

I italiensk tv kallas Ibrahimovic för kungen, Kulusevski för prinsen.

– Jag kollar inte vad som sägs, det är första gången jag hör det, men det är en rolig grej, säger Kulusevski om jämförelsen.

”Stort för mig”

– Bara att nämnas med Zlatan är stort för mig och för alla som har jobbat med mig. Han är en väldigt farlig spelare än i dag. Jag är bara glad att jag nämns med honom.

Zlatan fyller 40 i höst. Vad säger du om att han fortfarande är på den här nivån?

– Jag vill se om jag kan klara det, om 20 år. Det vill jag verkligen se. Det är fantastiskt gjort av honom. Det krävs så mycket mer än vad folk tror. Jag vet hur svårt det är med sömn, kost och träning varje dag, dag in och dag ut. Han är ett exempel för alla fotbollsspelare.

Se hela reportaget med Kulusevski i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.