Se Alexander Ahl Holmströms cykelsparksmål mot Västerås. Foto: Discovery/Bildbyrån

Läcker cykelspark när Gais vann nykomlingsmötet mot Västerås

Klackpass och cykelspark.

Gais bjöd hemmapubliken på ett av säsongens hittills vackraste mål när man besegrade Västerås med 2-0 och är ny tabelltvåa i allsvenskan.

– Den kunde suttit närmre krysset men den är okej, säger målskytten, Alexander Ahl Holmström.

Gais kom till nykomlingskampen mot Västerås med tre segrar på de fyra senaste matcherna. Västerås i sin tur hade omvända siffror, en seger på sina senaste fyra spelade.

Matchen på Gamla Ullevi i Göteborg var bara fyra minuter ung när Jonas Lindberg gav de grönsvarta ränderna ledningen.

Cyklade in 2-0

Men halvlekens stora behållning skulle komma långt senare.

I den 41:a matchminuten rullade Gais upp ett vackert anfall där en klackpassning från William Milovanovic hittade August Wängberg i den nedre delen av straffområdet.

Ytterbacken lyfte sedan i sin tur in bollen i straffområdet där Alexander Ahl Holmström befann sig. Han mötte upp bollen och cyklandes i luften satte han 2-0 (se det i spelaren ovan)

”Den är okej”

Anfallarens fjärde allsvenska mål för säsongen.

– Den är okej. Det är ett bra inlägg av ”Agge” (August Wängberg) också som vet att jag brukar befinna mig där. Den kunde suttit närmre krysset men den är okej, sa Ahl Holmström nöjt i Discoverys sändning i paus.

Se målen i spelaren ovan.

Den andra halvleken slutade mållöst och Gais vann med 2-0. I och med segern är man nu ny tabelltvåa i allsvenskan, tre poäng bakom Malmö.

Se höjdpunkter från alla allsvenska matcher på SVT Play här.