Foto: BILDBYRÅN

Lagerbäck med på lista över världens bästa

Uppdaterad
Publicerad

Han är på väg att föra Island till landets första stora mästerskap.

Nu hyllas förbundskaptenen Lars Lagerbäck även av ansedda fotbollsmagasinet FourFourTwo.

På listan över världens 50 bästa fotbollstränare just nu kvalar han in på plats 41.

Island ligger 23:a på världsrankingen och leder sin EM-kvalgrupp före länder som Tjeckien och Holland. Det har gjort svenske förbundskaptenen Lars Lagerbäck omåttligt populär på den lilla ön.

Framgångarna verkar också ha gett eko över hela världen. Nu rankas Lagerbäck nämligen som nummer 41 på brittiska FourFourTwos lista över världens bästa fotbollstränare. Han är därmed före namn som Brendan Rodgers (Liverpool) och Roberto Mancini (Inter) som båda hamnade utanför listan.

”Om Island går till EM 2016 vore det kronan på verket av Lagerbäcks fyra år vid rodret. Han har svetsat samman en tekniskt skicklig grupp spelare med samma mentalitet som hos ett klubblag. Lagerbäck är rutinerad på internationell nivå och har fört Sverige till fem stora mästerskap samt Nigeria till VM 2010. Väldigt få tränare matchar hans noggranhet för detaljer”, skriver tidningen bland annat i sin motivering.

Toppar listan gör Chelseas José Mourinho som förde sitt Chelsea till förstaplatsen i Premier League i fjol och utökade ett redan fullt prisskåp. Han har till exempel vunnit Champions League med både Porto och Inter.

Bakom portugisen hittar vi Pep Guardiola (Bayern München) och Luis Enrique (Barcelona) som tvåa respektive trea.

TOPP TIO PÅ LISTAN

1. José Mourinho, Chelsea.

2. Pep Guardiola, Bayern München.

3. Luis Enrique, Barcelona.

4. Diego Simeone, Atlético Madrid.

5. Max Allegri, Juventus.

6. Jürgen Klopp, klubblös.

7. Unai Emery, Sevilla.

8. Joachim Löw, Tysklands landslag.

9. Carlo Ancelotti, klubblös.

10. Laurent Blanc, Paris Saint-Germain.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.