Foto: TT

Lagerbäck: ”Otroligt tråkigt att förlora poäng”

Uppdaterad
Publicerad

Med bara minuter kvar av EM-mötet med Ungern kom målet som fällde Island i jakten på den första mästerskapssegern genom tiderna. ”Otroligt tråkigt att förlora poäng på ett självmål”, säger förbundskapten Lars Lagerbäck till SVT Sport.

Island var i ledning med 1–0 mot Ungern och var på väg att säkra nationens första mästerskapsseger. Då, i den 88:e matchminuten, fick Birkir Saevarsson foten på ett ungerskt inlägg och styrde in 1–1 i eget mål.

– Otroligt tråkigt att förlora poäng på ett självmål även om det kanske blivit mål ändå, säger Islands förbundskapten Lars Lagerbäck.

Fotbolls-EM

Trots att Ungern ägde det mesta av spelet var det Island som tog ledningen genom Gylfi Sigurdsson på straff.

– Vi spelade inte bra. De spelade ju helt utan huvuden när vi leder och framför allt när man börjar närma sig slutet. Risken finns alltid att man blir passiv och det blev vi. Vi skapade inte så mycket men låg rätt, säger Lagerbäck.

I matchens slutskede jagade Ungern febrilt en kvittering och till slut fick man alltså utdelning.

– De hade mycket boll och då kommer man till lite chanser och halvchanser och till slut gick en in.

Island står efter två oavgjorda matcher på två poäng. I den sista gruppspelsmatchen väntar Österrike som inledde EM med en förlust mot just Ungern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet