Lagerbäck rasar mot Suarez. Foto: TT

Lagerbäck: ”Känner en sorg för fotbollen”

Uppdaterad
Publicerad

Luis Suarez föll i straffområdet vid ställningen 4-1 till Barcelona – då blåste domaren och Barcelona kunde storma mot en historisk vändning.

– Det är sanslöst att allt ska avgöras med en filmning. Jag känner en sådan sorg för fotbollen, säger den före detta svenska förbundskaptenen Lars Lagerbäck i Viasats studio.

Barcelona gjorde det ingen trodde var möjligt och vände ett underläge med fyra mål i returen mot PSG. Med hjälp av en filmande Suarez – och domaren, enligt Lars Lagerbäck.

– Jag blir så förbannad. Det är ju en ren filmning från Suarez. Varför har vi domare som står nere vid målet om de inte ser sådana saker?, säger Lagerbäck i studion.

– Jag har alltid hävdat att man ska använda bestraffning i efterhand genom videobedömning, då skulle spelarna tvingas sluta med det, fortsätter han.

Även Sportbladets Erik Niva hade en åsikt om Suarez:

– Det är inte så att han tänker igenom det här. Han ser bara ett rött skynke. Det är också det som gör att han går och biter andra spelare i axeln, säger Niva i Viasats studio.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.