Lagerbäcks Island skrällde på nytt

Uppdaterad
Publicerad

Den isländska succésagan i EM-kvalet är total. Ikväll blev det stor skrällseger när Island bortaslog Nederländerna med 1-0 på Amsterdam Arena.             

Nederländerna hade inte en klockren afton. Stjärnan Arjen Robben blev utbytt tidigt i matchen efter en skada och Martins Indi fick rött kort efter ungefär 30 minuters spel.

Publiken chockad

EM-kval fotboll

Ändå var Islands straffmål efter en timme en chock för publiken. Straffen kom efter att Birkir Bjarnason blivit fälld av Gregory van der Viel. Gylfi Sigurdsson stegade fram och slog straffen i mål bakom Nederländernas Jasper Cillessen, som dock var på bollen.

Island lyckades sedan hålla sin 1-0-ledning matchen ut. Det betyder att Lars Lagerbäcks lag nu är väldigt nära att säkra en plats till EM-slutspelet, vid seger mot Kazakhstan på söndag är den första historiska mästerskapsplatsen klar.

”Fantastisk seger”

– Det är en fantastisk seger för oss. Spelarna gjorde det riktigt bra. Vi spelade med tålamod och var organiserade. Vi fick självklart hjälp av det röda kortet. Men vi behövde vara koncentrerade hela tiden, sa förbundskaptenen Lars Lagerbäck efter matchen i Eurosports sändning.

Laget leder grupp A på 18 poäng, två poäng före Tjeckien och hela åtta poäng före Nederländerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet