Adam Lallana gratuleras efter att ha avgjort för England i slutsekunderna. Foto: TT Nyhetsbyrån

Lallana räddade England på tilläggstid

Uppdaterad
Publicerad

Adam Lallana räddade England och gav nye förbundskapten Sam Allardyce en riktigt bra start på jobbet.

Men han väntade till allra sista stund i VM-kvalmötet med Slovakien.

Liverpoolspelaren sköt in matchens enda mål i den femte tilläggsminuten.

Det var besvikna visslingar på läktarna när England i 94 minuter hade svårigheter att komma igenom Slovakiens låga och disciplinerade försvar.

18–0 i målchanser talade sitt tydliga språk, men med den 19:e gick de tre poängen till England.

28-årige Lallana, som hade en boll i stolpen tidigare under matchen, gjorde därmed sitt första landslagsmål. Theo Walcott hade dessförinnan haft en boll i mål, men domarteamet valde att vinka av det för offside. Reprisbilderna visade dock att passningen kom från en slovakisk fot, och målet borde ha godkänts.

Notervärt i övrigt var att Wayne Rooney gjorde sin 116:e landskap, vilket gör att han är den utespelare som spelat flest landskamper för England.

Dansk uddamålsseger

Danmark slog Armenien med 1–0 efter att Christian Eriksen slagit in segermålet efter en dryg kvarts spel. Eriksen hade även chansen att göra 2–0 en kvart från slutet, men målvakten Arsen Beglaryan räddade både Eriksens straff och Yussuf Poulsens retur. Istället var Armenien nära att kvittera, sedan Jannik Vestergaard slarvat och det blev ett armeniskt friläge – som dock slarvades bort.

Segern var förbundskaptenen Åge Hareides tredje i rad, och den första i en tävlingsmatch.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.