Foto: TT Nyhetsbyrån

Lämnar sex hemma – men tar med Zlatan

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic har rest med Manchester United till kvällens bortamatch mot Feyenoord.

Men José Mourinho är inget större fan av Europa League och har lämnat sex spelare hemma.

”Det är inte en turnering jag vill ha”, säger portugisen.

Med den första omgången i Champions League avklarad är det dags att sparka igång Europa League i kväll. Bland de 48 lagen i turneringen återfinns Manchester United – och tränare José Mourinho är inte helt nöjd med att behöva spela i den mindre prestigefulla turneringen.

– Manchester United vill inte ha den här turneringen. Det är inte en turnering jag vill ha och det är inte en turnering som spelarna vill ha, säger Mourinho på presskonferensen inför matchen.

Europa League

”Inte den stora drömmen”

United delar grupp A med Fenerbahce, Zorya Luhansk och Feyenoord och den engelska storklubben har rest till Nederländerna för kvällens bortamöte med Feyenoord. Mourinho betonar att det ändå är viktigt att ta sig vidare från gruppspelet.

– Vi måste hitta den motivation jag redan hittat och jag måste ge den motivationen till mina spelare, eftersom jag vet att Europa League inte är den stora drömmen för stora spelare.

Minst fem ändringar

Men den portugisiska tränaren skickar också signaler kring turneringens status i sin uttagning av kvällens trupp. Mourinho har lämnat sex profilstarka spelare hemma.

Wayne Rooney, Antonio Valencia, Luke Shaw, Jesse Lingard, Henrikh Mkhitaryan och Phil Jones är kvar i Manchester. Zlatan Ibrahimovic är dock med laget till bortmatchen.

Det innebär att det blir minst fem ändringar från den startelva som spelade i helgens derby mot Manchester City.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet