Lampard räddade poäng mot gamla laget

Frank Lampard blev matchhjälte för City när han satte avslutande 1-1 i 85:e minuten – mot Chelsea, som han spelat för i 13 år. Den förre Chelsea-hjälten valde att inte fira målet.

Lampard, som gjort 211 mål för Chelsea, hyllades av båda klackarna när han byttes in i 78:e minuten. Då ledde hans gamla klubb med 1-0 och Manchester City kämpade med 10 man sedan Zabaleta fått sitt andra gula kort.  André Schürrle hade gjort 1-0 i den 71:a minuten.

Efter sex minuter på planen fick så Lampard chansen. Lampard kastade sig fram i straffområdet och satte 1-1 på volley.

Premier League 2014-2015

Tårögd efter målet

Stjärnan var märkbart tagen efter slutsignal, gick med tårar i ögonen och nedböjt huvud.

– Jag hittar inte orden...jag väntade mig inte att göra mål. Det är känslosamt, sade Lampard i en tv-intervju efter matchen.

– Det är svårt. Jag vore oprofessionell om jag kom och inte gjorde mitt jobb, men jag har blandade känslor.

I och med kvitteringen bröts Chelseas vinnarsvit denna säsong, men klubben behåller serieledningen.

Hyllades av Chelsea-fansen

36-årige Lampard släpptes av Chelsea i somras, skrev kontrakt med MLS-klubben New York City och lånades ut till Manchester City. Även efter målet och slutsignal fortsatte Chelsea-klackens hyllningar.

– Chelseafansen sjöng mitt namn och det var en känslosam dag. Det var inte så här jag väntade mig att ta farväl av Chelseas fans. Jag vaknade i morse och visste inte vad jag ville ha ut av dagen så jag är glad att det är över, fortsatte Lampard.