Polisen sökte igenom arenan i Hannover inför matchen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Arena utrymd efter bombhot – landskamp inställd

Uppdaterad
Publicerad

Kvällens träningslandskamp mellan Tyskland och Nederländerna har ställts in.

Arenan i Hannover är evakuerad efter att polisen har hittat en misstänkt väska.

”Matchen är inställd. Åskådarna ombeds lämna arenan snabbt men utan att drabbas av panik”, säger polisens taleskvinna som bekräftar att det har förekommit bombhot.

Det blir ingen träningslandskamp mellan Tyskland och Nederländerna i kväll. Matchen ställs in av säkerhetsskäl sedan polisen hittat en misstänkt väska. De bekräftar också att det har förekommit bombhot.

– Vi var på väg till arenan men har blivit uppmärksammade på situationen. Befinner oss på en säker plats. Mycket mer kan vi inte säga just nu, skriver tyska landslagets presschef Jens Grittner på Twitter.

– Säkerheten är det viktigaste. Det finns alltid en rädsla men jag litar på att polisen har fattat rätt beslut. Om det finns en hotbild måste dessa åtgärder vidtas, säger Hannovers borgmästare Stefan Schostok.

Merkel skulle varit på plats

Polisen spärrade först av HDI-Arena i Hannover och en journalist på nyhetsbyrån AP blev nekad inträde ungefär två och en halv timme före avspark. Även supportrar tvingades vänta utanför arenan.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel hade tänkt vara på plats på matchen och säkerhetspådraget var stort. Enligt tyska Bild skulle omkring 300 tungt beväpnade poliser vara i tjänst. Under dagen har de sökt igenom arenan för att hitta eventuella sprängämnen.

Belgiens match också inställd

Träningsmatchen mellan Tyskland och Frankrike på Stade de France i fredags var ett av målen för terrorattentaten i Paris. Tyskarna stannade då kvar på arenan över natten av säkerhetsskäl.

–  I grunden är min åsikt att man inte böjer sig för terror och terrorister ska inte få nöjet att se oss dansa efter deras pipa, sade förbundskaptenen Joachim Löw då.

Sedan tidigare står det klart att Belgien ställer in sin landskamp mot Spanien. Det sedan regeringen avrått från att spela med tanke på att en av de misstänka terroristerna fortfarande är på fri fot efter dåden i Paris.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.