Landslagsbacken klar för Hammarby: ”Klasspelare”

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsbacken Jonna Andersson är klar för Hammarby.

29-åringen ansluter i sommar på ett kontrakt till 2024

– Jag ville ha en ny utmaning och fick en väldigt bra känsla för Hammarby, säger Andersson till SVT Sport.

Jonna Andersson spelar i Chelsea FC, men har inte fått den speltid hon kanske hoppats på. Laget leder damernas Premier League med tre omgångar kvar. Men trots utgående kontrakt har det inte förts några samtal om förlängning av avtalet.

– Nej, jag hade inga konkreta diskussioner med Chelsea, säger Andersson.

Jonna Andersson hade istället anbud från flera damallsvenska klubbar, men valet föll på Hammarby.

– Det känns som en spännande satsning som jag vill vara med och bidra tilll. Det känns som ett bra beslut för mig. De har en väldigt stor klubb och stora möjligheter till att satsa, säger hon.

Anderssons kontrakt inleds i augusti och sträcker sig över säsongen 2024.

”Profilrekrytering”

Hammarbys sportchef Johan Lager tror att Anderssons meriter kommer att bidra.

– Det är en profilrekrytering och en klasspelare med starka landslagsmeriter som varit ordinarie i Chelsea större delen av sin tid där. Att hon skriver ett långt avtal med oss visar att vi är på rätt väg med vår strategi och hon kommer ge oss ytterligare spets i truppen, säger han i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

Jonna Andersson har spelat två OS och ett VM för Sverige.

– Hon vet helt enkelt vad som krävs för att vara med i den absoluta toppen i såväl klubblag som landslag. Vi får in en väldigt professionell spelare som jag vet kommer påverka spelarna i vår trupp på ett väldigt positivt sätt både på och utanför planen, säger Hammarbys tränare Pablo Piñones-Arce i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.