Hellenberg i kamp med Lotta Schelin under en landslagssamling i höstas. Foto: TT Nyhetsbyrån

Landslagsspelare klar för Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Kopparbergs/Göteborg FC fortsätter att värva. Senast i raden att ansluta är Freja Hellenberg som kommer från norska ligatvåan Avaldsnes.

Hellenberg har spelat i Norge sedan 2013 och har nu skrivit på för ett år med årets ligasexa. Tränare Stefan Rehn är mycket nöjd med tillskottet.

– Freja fungerar både som mittback och ytterback. Hon kommer att bli en viktig kugge för oss under den kommande säsongen, säger han i ett pressmeddelande från klubben.

Freja Hellenberg, som skrev på alla övergångspapper under fredagen, håller med sin tränare i beskrivningen av henne.

– Ytterback är jag i grunden. Men de senaste två säsongerna i Norge har jag mest agerat i mitten. Det går bra vilket som.

Uttagen i landslaget

Den 26-åriga försvararen har funnits med i de två senaste landslagstrupperna som förbundskapten Pia Sundhage tagit ut. Hellenberg hoppas nu att flytten till damallsvenskan ska utveckla henne ytterligare och ge henne en skjuts närmare startelvan i landslaget.

– Naturligtvis är det så. Men jag tar ett steg i taget. Nu är det bara Kopparbergs/Göteborg FC som gäller, säger Hellenberg som representerade Djurgården senast hon spelade i damallsvenskan.

Sedan tidigare har Göteborg värvat Elin Landström från Umeå, Pauline Hammarlund från Piteå och Nathalie Persson från FC Rosengård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.