Landslagsspelare kritiserar Iran

Uppdaterad
Publicerad

På tisdag ställs Sverige mot Iran på Friends. Erik Hamrén vill inte prata om det politiska läget i Iran, men några av spelarna valde att kritisera landet.

I Iran är kvinnors möjligheter att utöva idrott begränsade. De får heller inte gå på arenor och titta på idrott.

– Det är något som vi och jag tar avstånd ifrån. Så ska det inte vara, säger Isaac Kiese Thelin till TV4.

Herrlandslaget i fotboll

– Klart vi måste stå upp mot det och säga vad vi tycker. Det är 2015, och att kvinnor inte får gå på fotboll och är förtryckta på det sättet är otroligt tråkigt, konstaterar Andreas Granqvist.

Hamrén duckade frågan   

På lördagens presskonferens fick Erik Hamrén frågan om det betyder något särskilt för honom att möta just Iran, med tanke på det rådande politiska läget i landet.

– Självklart har jag personliga tankar i den här frågan, men vi har sagt tidigare att det inte är jag som sköter politiken i förbundet. Jag tittar på det fotbollsmässiga och för mig ska det bli riktigt spännande att möta Iran, svarade förbundskaptenen.             

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet