Nathalie Björn. Foto: Bildbyrån

Landslagsstjärnan tränar vid sidan om – osäker till spel

Uppdaterad
Publicerad

Sverige möter Danmark i Algarve Cup på fredag.

Men det kan bli utan Nathalie Björn som tränar på egen hand efter en skada.

Björn skadade sig i Evertons match mot Reading i början av februari och fanns inte heller med mot Aston Villa i helgen. Men trots det är hon med i årets första landslagstrupp.

– Nathalie har dragits med en skada i klubblaget och nu stegrar vi träningen här i Portugal. Hon deltog inte i den kollektiva träningen idag, utan körde individuellt anpassat med sjukgymnast idag. Nu får vi ta det dag för dag här fram mot matcherna och fortsätta stegringen och intensiteten i träningen, säger lagläkaren Mats Börjesson.

Sverige möter Danmark (18 februari) och Portugal (20 februari. Sedan spelas även den avslutande placeringsmatchen. Du ser hela Algarve Cup i SVT. Turneringen blir en viktig turnering för Sverige som efter silvermedaljen i OS hoppas gå långt i sommarens EM i England.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet