Landslagschefen: ”Det är färdigsnackat”

Uppdaterad
Publicerad

Landslagschefen Lars Richt har inga synpunkter på lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic agerande på presskonferensen tidigare idag. – Det är färdigsnackat.

Fotbollsjournalisten Olof Lundh på TV4 frågade Zlatan Ibrahimovic om reklamuppdrag. Då ilsknade Ibrahimovic till och gav Lundh en känga.

– Alla kunde väl konstatera att det blev en skärmytsling mellan Zlatan och Olof. Vad Zlatan säger till Olof i den frågan, ja det får han stå för. Jag har inga kommentarer till den, säger landslagschefen Lars Richt.

EM-kval fotboll

Vad tycker du som landslagschef att en lagkapten ska stå för?

– Zlatan fick en fråga om hans bolag. Han svarar Olof Lundh på det, och på det sättet som kan tolkas som en skärmytsling, tycker jag. Det har jag inga synpunkter på. Du är den tredje som ringer, och jag har svarat exakt likadant. Jag vill inte ge några mer kommentarer i den frågan.

Hur tycker du en lagkapten ska agera?

– Jag har inga mer kommentarer i frågan. Jag har förklarat vad jag vill säga i frågan. Därmed är det färdigsnackat.

Du skrattade i samband med Zlatans svar på frågan – hur ser du på det?

– Nej, det gjorde jag inte. Jag skrattade inte. Efter första gången han sa det, så log nog flera stycken i hela lokalen. Jag hörde skratt i lokalen från dina kollegor. Möjligtvis att jag drog på smilbandet, det är möjligt. Efter andra gången kan jag garantera att jag inte skrattade. Då vill jag se det på film i så fall.

Var det journalister som skrattade?

– Jag menar att i lokalen, vilka som nu var i lokalen, eftersom det var en presskonferens så förutsätter jag att de flesta var journalister.

Har du pratat med Zlatan efteråt?

– Det är färdigsnackat. Jag vill inte prata mer om det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet