Foto: Bildbyrån

Legendaren: ”Frankrike borde inte arrangera EM”

Uppdaterad
Publicerad

Frankrike borde inte arrangera fotbolls-EM nästa sommar. Det anser den legendariske franske fotbollsspelaren Just Fontaine. – Tror ni verkligen att folk vågar besöka Stade de France i framtiden? frågar sig 82-åringen i en intervju med Die Welt.

Just Fontaine var på plats som åskådare på Stade de France i fredags när självmordsbombare slog till utanför arenan. Fransmannen, som gjorde 13 mål i VM-turneringen 1958, tycker att landet borde lämna över värdskapet till någon annan.

– Jag är väldigt rädd att den här svarta fredagen ska upprepa sig. Jag tror inte vi kan garantera den säkerhet som krävs för att arrangera ett sådant stort mästerskap. Det är helt enkelt för farligt, säger han.

Fotbolls-EM

Men organisationen för EM nästa sommar har inga planer på lämna över värdskapet till något annat land.

– Att ställa frågor om att inte arrangera EM 2016 är som att ge vika för terroristerna. Vi kommer att vidta nödvändiga åtgärder så att EM får säkrast möjliga förutsättningar, säger Jacques Lambert, chef för EM-organisationen.

Stade de France var ett av målen i fredagens attack i Paris. En av männen med bombbälte blev stoppad på väg in i arenan. Mannen hade biljett till matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet