Chelsea tog klar seger mot Leicester. Foto: Bildbyrån

Leicester munsbit för Chelsea

Uppdaterad
Publicerad

Leicester, fjolårssegraren i Premier League, har haft en tung säsong såhär långt och det blev inte ett dugg bättre efter kvällens möte med Chelsea.

I Chelsea har det mesta de senaste dagarna handlat om turerna kring anfallaren Diego Costa. Själv säger han att han har ont i ryggen, men andra uppgifter talar om ett bråk med en fystränare och att han är sur för att han klubben inte vill lyssna till ett lukrativt bud från en kinesisk klubb.

Hur som haver var han inte med borta mot Leicester. Det gick bra ändå. Yttermittfältaren Marcos Alonso gjorde både 1–0 och 2–0 varpå Pedro skickade in 3–0.

Chelsea toppar tabellen på 52 poäng, sju fler än tvåan Tottenham, som är en poäng före Arsenal, ny trea på bättre målskillnad än Liverpool som på söndagen möter Manchester United på Old Trafford.

Leicester, förra säsongens segrare av Premier League, ligger kvar på 15:e plats i tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.