Jamie Vardy gjorde första målet 2017 för Leicester Foto: Bildbyrån

Ranieri sparkad – då vann Leicester

638 mållösa minuter. Då spräckte Jamie Vardy Premier League-mästaren Leicesters nolla i ligan 2017. Med två mål fixade han dessutom en blytung seger mot Liverpool med 3-1. Drömstart alltså direkt efter att Claudio Ranieri fått lämna tränarposten.

Det var ett Leicester som letade efter första målet – och första segern 2017 i Premier League. Och förra säsongens skyttekung Jamie Vardy hade inför kvällen inte gjort ett enda mål under samma period.

Men mot Liverpool kom en minst sagt efterlängtad seger, direkt efter beslutet att sparka tränaren Claudio Ranieri.

28 minuter in i matchen kom Vardy fri, och satte 1-0 iskallt bakom Mignolet. Det blev islossningen för Leicester, som kunde utöka genom Danny Drinkwater innan paus.

Och efter timmen spelad hittade Christian Fuchs in till Vardy, som distinkt nickade in 3-0.

Philippe Coutinho tröstmålade för Liverpool i en match som slutade 3-1. Leicester klättrar därmed upp till 15:e plats och är återigen på säker mark.