Vilt firande för Leicester hemma på King Power Stadium. Foto: BILDBYRÅN

Leicester City firade ligaguldet – för första gången

Uppdaterad
Publicerad

Tusentals supportrar samlades i kväll på King Power Stadium för Leicester Citys sista hemmamatch, där Premier League-mästarna dessutom fick ta emot bucklan efter matchen mot Everton. ”Det är sådant här man drömmer om som barn”, säger Leicester-målvakten Kasper Schmeichel mitt i guldfirandet.

Det var i Tottenhams 2-2-match mot Chelsea som det blev bekräftat att skrällaget Leicester kommer att krönas som engelska ligans mästare den här säsongen.

– Det går inte riktigt att ta in. Det här är de bästa killarna jag har jobbat med. Alla har sagt att det här inte skulle hända och att vi skulle tappa ledningen men vi gjorde vårt jobb, säger målvakten Kasper Schmeichel.

– Det betyder allt. Ingen har trott på oss och att faktiskt stå här med den här (medaljen) runt halsen, jag kan inte förstå det, säger Danny Simpson, försvarare i Leicester.

– Jag känner alla känslor i världen just nu, fortsätter Simpson.

I den sista hemmamatchen som Leicester spelade mot Everton besegrade man gästerna och hela stadion var redo för den stora festen.

En av de som inte bara fick vara med att fira ligatiteln, utan också fick bära pokalen till arenan var den trogne supportern Steve Worthy som vann en tävling om att få ge över bucklan.

– När jag ger Premier League bucklan till Wes Morgon (lagkaptenen) kommer jag att tänka på min mormor, säger Worthy till BBC inför matchen.

Matchen en formalitet

Den sista hemmamatchen som många Leicester-fans förmodligen såg som en stor pokalfest var egentligen en ren formalitet för klubben. Men det var ingen match man var villig att ge bort.

Hemmalaget besegrade Everton med 3-1 efter att man inledde matchen med ett tidigt mål i den femte matchminuten från ingen mindre än Jamie Vardy som satte en låg boll längs vänstra stolpen.

Leicester fortsatte att kontrollera matchbilden och ledde med 3-0 – Vardy med sitt andra mål i matchen med 65 minuter spelade.

– Vi vann idag med 3-1 men vi var besvikna att vi släppte in ett mål och att vi missade flera chanser och det är sådana spelare vi är. Det säger mycket om oss, säger Kasper Schmeichel som ser det som ett bonus att laget också får spela i Champions League nästa säsong.

Evertons Kevin Mirallas gav gästerna ett tröstmål med knappt tre minuter kvar av ordinarie matchtid, med det var aldrig något som hotade ligamästarna.

Blöt presskonferens

Efter matchen och firandet tog Leicesters tränare Claudio Ranieri plats vid podiet för att hålla sedvanlig presskonferens. Trodde han ja. Mitt under det stillsamma snacket med journalisterna överraskades han av spelarna Kasper Schmeichel och Christian Fuchs som hällde champagne över sin guldtränare.

– I morgon blir det träning, åh herregud!, utbrast Ranieri.

Kolla in klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.