Robert Huth frälste Leicester med två mål. Foto: TT

Leicesters galna knock i toppmötet

Premier Leagues bästa hemmalag och värste konkurrent på andra sidan. Då bjöd serieledande Leicester på en ny ”årets skräll” och slog Manchester City med 3–1.

Kallt och regnigt men den verkliga kallduschen bjöds Manchester City på redan i den tredje minuten. Robert Huth vinklade in Riyad Mahrez frispark och gav Leicester ledningen.

Och bortalagets uddamålsledning var i underkant sett till antalet chanser i första halvlek.

Mahrez bjöd på publikfrieri

Men de tog igen effektiviteten i den andra halvleken. I den 48:e minuten – halvlekarnas tredje minut var Leicesters melodi – kom det publikfriande målet. Premier Leagues poängkung Riyad Mahrez fintade bort Martin Demichelis och satte bollen intill Joe Harts första stolpe.

Och när Leicesters stora straffområdeshot – mittbacken Robert Huth – nickade in 3–0 på hörna var saken klar.

Drygar ut ledningen i tabellen

Ett uddlöst City tilläts tröstmåla genom sin skyttekung Sergio Agüero, men då var loppet rätt så kört och poängfördelningen tämligen klar.

Därmed ökar Leicester försprånget till Manchester City i tabellen – numera sex poäng.