Lennart Johansson anser att Fifa bör flytta VM 2018 och 2022. Foto: Andreas L Eriksson

Lennart Johansson ger Platini okej

Uppdaterad
Publicerad

Michael Platini ställer upp i Fifa-valet som en av kandidaterna till ordförandeposten. Nu får han stöd av den tidigare Uefa-ordföranden Lennart Johansson: ”Jag gav honom rådet att göra det”, säger han till Expressen.

Fyra dagar efter att han blivit omvald till ordförande för det internationella fotbollsförbundet meddelade Sepp Blatter att han avgår.

En av de hetaste kandidaterna till att ta över är Uefas ordförande Michael Platini, som i går bekräftade han ställer upp i Fifa-valet.

FIFA

Den tidigare Uefa-ordföranden Lennart Johansson är positiv till att Platini kandiderar, och hoppas att valet faller på fransmannen.

Det berättar han för Expressen.

– Han ringde hem till mig i dag och berättade att han tänker kandidera. Jag sa ”äntligen” och jag gav honom rådet att göra det och han har mitt stöd fullt ut. Han ska fortsätta att arbeta nära sporten som han har gjort, nära spelarna och organisationen, säger Johansson till Expressen.

85-årige Lennart Johansson, som var det europeiska fotbollsförbundets ordförande mellan 1990 och 2007, menar att Platini passar perfekt som Fifas ordförande.

– Michael är inget dumhuvud, tänker fotboll på ett sätt som gynnar framtiden och han har inte omgärdats av något fiffel under sina år inom Uefa. Han är skicklig att sprida sina budskap och en tidigare spelare som varit dominant i Europa genom historien vilket gör att man ger honom respekt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

FIFA

Mer i ämnet