Levenstad har representerat både FC Rosengård (tidigare LDB FC Malmö och MFF) samt AIK i allsvenskan.

Hon blir ny tränare i FC Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Malin Levenstad kommer tillbaka till FC Rosengård. Den förre lagkaptenen blir assisterande tränare i klubben.

Malin Levenstad som har meriter från både landslaget och allsvenskan slutade spela fotboll för ett par år sedan. Nu gör den forne mittbacken på allvar comeback i damallsvenskan, denna gången som assisterande tränare men med fysansvar.

– För oss handlar det om att få kontinuitet, inte minst på fysbiten. En stor del av Malins uppdrag kommer att handla om det. Men hon kommer också att hjälpa Jack Majgaard Jensen med vissa övningar. Hon har erfarenheten som spelare och kapten och kommer att gå tränarutbildning under året, säger FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran till Sydsvenskan.

Greulich till Bundesliga

Levenstad har florerat i Rosengårdslaget även under hösten som fystränare för att försöka få ordning på de många skador som spelarna dragit på sig.

– Vi har inte sett utslag av den förändringen än, säger Therese Sjögran till Sydsvenskan.

Samtidigt lämnar Katja Greulich, som under den gånga säsongen varit assisterande tränare. Hon går nu vidare som huvudtränare i Bundesligaklubben Jena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.