Kontraktlös Lindahl siktar på smärtfritt VM

Uppdaterad
Publicerad

Hedvig Lindahl satsar mot ett smärtfritt fotbolls-VM.

– Jag vill prestera på topp – en hel VM-turnering! Det kan jag inte om jag har ont! säger målvakten som letar efter en klubb.

När hennes klubb Kristianstad hade säkrat allsvensk status även nästa säsong och Sverige i september slagit Skottland och blivit klart för VM, lät landslagsmålvakten Hedvig Lindahl operera sina höftleder.

Så kallade benpålagringar, både på höftbenen och lårbenen, orsakade smärtan och togs bort.

Rehab i Malmö

– Enligt landslagsläkaren Leif Swärd kan de här problemen uppstå om man tränar för hårt när man växer som mest, säger Hedvig och minns att hon körde ganska tung fysisk belastning i 13-14-årsåldern.

Rehabträningen hemma i Malmö går enligt planerna och Hedvig räknar med att vara igång med fotbollsträningen i januari igen. Just nu är hon kontraktslös.

– Jag har en agent som tittar på vilka möjligheter som finns. Men jag har inte sagt helt nej till Kristianstad. Fast där har det inte funnits ekonomi att göra den satsning för att bli en toppklubb som jag skulle vilja.

Hedvig fyller 32 nästa år och vill spela fler ”stora matcher”. Samtidigt har hon en fru och en liten son att ta hänsyn till. Så även om hon redan representerat fyra olika allsvenska klubbar kan hon inte flytta hur som helst. Det måste fungera för familjen också.

103 landskamper

Om bara kroppen håller har hon inga problem med motivationen och ser fram emot både VM i Kanada nästa år och förhoppningsvis OS i Brasilien 2016.

– Och ett konkret näraliggande mål är att jag vill bli den svenska fotbollsmålvakt som gjort flest landskamper, skrattar hon.

Elisabet Leidinge leder statistiken med 112 landskamper, Hedvig står på 103. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.