Anders Linderoths Mjällby-debut blev en succé. Foto: Patric Söderström / TT

Linderoth-effekt direkt för Mjällby

Anders Linderoth fick en drömstart som tränare för Mjällby. Det blev klar 3–0-seger mot Göteborg på Strandvallen och laget lämnar platsen som nästjumbo. –Det känns helt underbart, säger Linderoth till C More.

Andreas Blomqvist är en av spelarna i Mjällbys trupp som Anders Linderoth haft i klubbens U19-lag. I dag blev 22-åringen en av matchhjältarna bakom hemmasegern.

Det var ett offensivt hemmalag som pressade Blåvitt och tog ledningen i den 12:e minuten efter en målvaktstavla av Marcus Sandberg. Andreas Blomqvist slog en hörna som Sandberg boxade in i eget mål.

Allsvenskan 2014

– Jag får lite hjälp av vinden och målvakten, säger Blomqvist om målet.

”Fantastiskt bra gjort”

Mjällby hade de hetare chanserna och i andra halvlek ökade Robin Strömberg på i andra halvlek innan Blomqvist slog till på halvvolley och satte 3-0. Det var Göteborgs första allsvenska förlust sedan sjunde april.

Därmed var drömstarten ett faktum för Anders Linderoth.

– Vi vågar komma till mycket avslut. Det är fantastiskt bra gjort av killarna, säger Linderoth.