Linderoth tar över Mjällby

Uppdaterad
Publicerad

Anders Linderoth tar över som huvudtränare i allsvenska Mjällby efter Lars Jacobsson som fick lämna sitt uppdrag i helgen. – Målsättningen är att vara i Allsvenskan nästa år, säger Anders Linderoth till SVT Sport.

Linderoth tar över laget med omedelbar verkan och kommer att leda spelarna resten av säsongen. Sedan en tid tillbaka har han haft ansvar för Mjällbys U19-lag.

– Det är inspirerande. Målsättningen är att vara i Allsvenskan nästa år och slippa kvalplatsen och vara på rätt sida när serien är slut, säger tränaren till SVT Sport.

Allsvenskan 2014

Mjällby ligger trea från slutet i allsvenskan och i går blev det 1-3-förlust borta mot Göteborg.

– Vi måste spela med ett högre försvarsspel och vinna boll på mer attraktivare ställen på planen, säger han.

64-årige Linderoth har ett förlutet i klubben som både spelare och ledare. Senaste sejouren som tränare över Mjällby var 1985-1989. Sedan dess har han tränat Elfsborg, Stabaek, Hammarby, Viborg och senast Landskrona där han slutade 2009.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet