Foto: Bildbyrån.

Linköping hänger på i guldstriden

Uppdaterad
Publicerad

Linköping hängde på i guldstriden men det satt hårt åt i Kristianstad. Laget spräckte nollan för att ta ledningen förrän sent i matchen.

Linköping fick vänta till 71:a minuten innan Pernille Harder spräckte nollan borta mot Kristianstad. På tilläggstid kom två mål till, genom Jonna Andersson och Harder, och Linköping vann med 3-0.

– Det känns såklart väldigt roligt att vi har satt oss själva i den här positionen. Dagens match var en prövning för oss men vi lyckades med jobbet som vi kom till Kristianstad för att göra. Nu ska vi jaga SM-guldet i de sista två matcherna, säger LFC:s Martin Sjögren till klubbens hemsida.

Den glödheta Harder utnyttjade ett bra frisparksläge precis utanför straffområdet och lyfte in förlösande 1-0 över Kristianstads mur. Danskan rusade till bänken och spelare och ledare samlades för ett kramkalas. Harder fick även pris som planens bästa spelare.

Linköping kontrade in 2-0 och gjorde 3-0 på en hörna innan det var slut. Därmed är man tre poäng efter ledande Eskilstuna men med bättre mållskillnad med två omgångar kvar. I nästa omgång möts just Linköping och Eskilstuna.

I sista omgången möter Linköping Rosengård, som nu är tabelltvåa två poäng före Linköping, i Malmö. Damallsvenskans upplösning kunde inte ha regisserats på ett bättre sätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.